Online Pszichológus

HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Vietnámi kultúra

2010.03.14. 11:36 Sun Flower

Pénteken két kiállítást néztünk meg.

Az egyik több képzőművész Mekong Deltáról készült festményeinek és szobrainak gyűjteménye. Nem csak több művész, de több stílusirányzat is képviseltette magát, az impresszionizmustól a kubizmusig, nagyon gazdag és szép válogatás.
Ami külön érdekesség, hogy a kiállítás egy motorparkolón keresztül közelíthető meg. Amikor beléptünk a hatalmas, kicsit sötét garázsba, azt hittük, eltévedtünk. Ezen átvágva jutottunk a fullra kivilágított, modern kiállító terembe.

A másik Nguyen Thi Phi Loan, egy 62 éves asszony „The colour of the Soul” című kiállítása. Loan passzióból készít papír- és szövet-kollázsokat, lenyűgöző kreativitással.

Találtam a net-en két festményről képet.
Loan asszony munkáiból sajnos nincs letölthető változat.

5 komment

Címkék: kultúra kiállítás vietnám

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr811838495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rkaroly 2010.03.15. 11:31:31

Találtam egy blogot, ahol a néni egy-két munkája látható:
my.opera.com/philoan/blog/
Úgy tudtam a Nguyen férfinév, de a távol-keleti nyelveknél érdemes vigyázni, mert a legkisebb hangsúlykülönbség is teljesen más jelentésű szót rejthet.

panograph 2010.03.15. 11:43:28

@rkaroly: köszi, Károly. A Nguyen igen gyakori családi azaz vezetéknév, uralkodó dinasztiák is viselték. Valahogy így szólhatott az ő esetükben, hogy "Kovács Király" :-)

Sun Flower 2010.03.15. 12:05:01

@rkaroly:
köszi, ilyet én is találtam, csak letölthető képet nem. Emiatt nem tudtam illusztrálni, sajnos...

bldo 2010.03.16. 10:21:19

Én úgy tudom, hogy a Nguyen családnév, a Nguyen-dinasztiából/tól származtatva.

wolfyattila 2010.05.09. 02:28:07

A pontos eredetet nem tudom de tuti hogy csaladnevkent hasznaljak ugyanis igy hivjak a felesegem.
süti beállítások módosítása