HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Sárkánygyümölcs

2010.09.05. 22:37 Sun Flower

Jóllehet már Magyarországon is vásárolhatunk különböző egzotikus termékeket, Vietnámban számtalan olyan gyümölcsöt, zöldséget látunk, aminek korábban hírét sem hallottuk, leggyakrabban beazonosítani sem tudjuk őket.

Lévén, hogy bevállalós és kísérletezős típusú emberek vagyunk, természetesen igyekszünk mindent kipróbálni, megkóstolni. Különösen akkor, amikor egy olyan csábító külsejű dologra bukkanunk, mint a sárkánygyümölcs.
A piacon ízlésesen feltornyozva ellenállhatatlanul hívogat bennünket ez a különleges külsejű, ciklámenszínű termés.

A sárkánygyümölcs, vagy más néven dragonfruit eredetileg Dél-Amerikából származik. A kaktuszfélék családjához tartozik és napjainkban leginkább Izraelben, Kínában és Vietnámban termesztik.

A legendák szerint a sárkányok teremtették, a sárkányok tojásához hasonlítják, ami azon alapulhat, hogy a gyümölcs külsejét hegyes pikkelyek borítják. Ebből a monda szerint természetszerűleg az következik, hogy elfogyasztásuk után éppen olyan erősek leszünk, mint a sárkányok.

Hogy így van-e, nem tudjuk. A Vung Tau-i zsebtolvajt leszámítva szerencsére ezidáig nem kellett semmilyen ellenséggel megküzdenünk. Őt meg nem láttuk szemtől szemben, ezért aztán nem volt módunk kipróbálni sárkányerejünket…

Bár az is kétségtelen, hogy a sárkánygyümölcs nem tartozik a mindennapi fogyasztásaink közé. Amennyire érdekes a külseje, annyira meglepő a héja alatt meglapuló tartalom. A belseje fehér, tele apró fekete magvakkal, az állaga kicsit kásás. Az íze kissé semleges, ha veszünk is, inkább gyümölcssalátába használom.

A képre kattintva szemléltető video!
Tamás igazán remekelt debütáló operatőrként :)

 

2 komment

Címkék: termékek vietnám egzotikus sárkánygyümölcs

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr852274034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsofi82 2010.09.07. 01:21:49

te vagy superebb magyar konyhashow-woman Vietnámban:) imádtam a videot. még még még!!

bldo 2010.09.07. 13:43:12

Én nagyon szeretem, most is van a hűtőben egy fél. (Szerencsére már majdnem minden, Vietnamban megismert és megszeretett gyümölcshöz viszonylag könnyen hozzá tudunk jutni itthon is.)
süti beállítások módosítása