HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Mid-Autumn Lantern Festival - 2011

2011.09.14. 19:57 Sun Flower

Eléggé furcsa megélnem, hogy megállíthatatlanul telik az idő, és most már itt, Vietnamban is ismétlődnek az ünnepek, van visszatekintés és emlékezés, hogyan is volt ez tavaly ilyenkor…

Tavaly ilyentájt zajlott a Mid-Autumn Festival, aminek hagyományairól elég jól összeszedtem a tudnivalókat és meg is írtam akkori bejegyzésemben.

Idén ez szeptember 12-re esett, változatlan készülődéssel, pusztán annyi a változás, hogy most éppen nem utaztam haza.

Láttam, amint tetemes mennyiségben vásárolják az un. Mooncake-eket.
Mivel ez éppúgy leginkább családi ünnep, mint a TET, azaz a Holdújév, nem igazán tudtunk részesei lenni a hagyományoknak, nem sikerült közelről látnunk, mi is történik ilyenkor egy vietnami családban.

Hétfőre esett a valódi esemény napja, emiatt vasárnapra számos programot kínáltak különböző helyszíneken, elsősorban parkokban, és főleg gyerekeknek, nagycsaládoknak. Tervben volt, hogy mi is ellátogatunk a Dam Sen Parkba, ahol már kétszer is voltunk korábban, de a monszun dübörgése kicsit keresztülhúzta a terveinket.

Itt ugyanis éppen esős évszak van, és amikor úgy van kedve az Égieknek, megállás nélkül, zuhanyszerűen esik.
Ez történt vasárnap is. Így inkább itthon maradtunk, nem láttunk egy darab égbe eresztett lampiont sem - gyanítjuk, nem is igazán tudtak eregetni -, viszont megelégedve nézegettük a vietnami barátainktól ajándékba kapott Mooncake-csomagot.

Ami igazán meglepett, hogy ma, két nappal az ünnep után változatlanul állnak a városban az ideiglenes standok, és még mindig sokan vásárolják a süteményeket.
Magyarországon ki vesz szaloncukrot december 24. után?

Főleg, hogy időközben megtudtam: idén szeptember 5. és 12. között illett kiosztani a Mooncake-ajándékokat...

Ezt a Mooncake-t kaptuk mi:

 

Szólj hozzá!

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr983227831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása