Online Pszichológus

HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Fogynak a saigoni magyarok :(

2011.06.17. 20:30 Sun Flower

A munkáim miatt némi lemaradásban vagyok a blogírással, sajnos.

Dávid búcsúpartijáról is csak egy hét távlatából tudok írni.

Dávid két év vietnami tanítás után Pekingbe megy, és múlt szombaton igazán illően elbúcsúztattuk, egy fergeteges parti keretében kívántunk mindenféle jót a jövőjére vonatkozóan.
Igazi multikulturális összejövetel volt, bár sokkal kevesebben voltunk, mint Dávid szerette volna.

Ez a váltás időszaka minden szempontból Saigonban, és gondolom, nem csak itt, minden olyan helyen, ahol külföldiek dolgoznak.

Mivel rengetegen költöznek, itt most egyrészről tele vannak a fórumok kiárusítandó tárgyak, lakberendezési dolgok akciós hirdetéseivel, másrészről a tanév végeztével máris nagyon sokan visszautaztak az anyaországukba. Vagy vakációra.

Emiatt is voltunk a vártnál kevesebben Dávid buliján, de azért így is összejöttünk vagy harminc-negyvenen. És ebből legalább tízen voltunk magyarok.

A kezdeti beszélgetős szakaszt követően magyarokként - a magunk sajátságos temperamentumával - meglehetősen uraltuk a terepet. Sorra letöltöttük a Youtube-ról a – természetesen többnyire magyar - kedvenc dalainkat, gyakorlatilag széttáncoltuk magunkat hajnalra.

Egészen addig, amíg Dávid azt nem mondta napfelkeltekor, hogy sajnos be kell fejezni a partit, mert az utolsó saigoni napján még várnak rá elintézendő dolgok.

Szép volt a búcsú, még akkor is, ha sajnálatosan nagyon fogyunk, mi itt, saigoni magyarok…:(


 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr462993346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfyattila 2011.06.19. 09:22:47

Fogynak??????
Ha valaki tud nekem egy legalább 1500 de inkább 2000 USD fizetést én odaköltözök. ;)

Sun Flower 2011.06.21. 07:58:24

@wolfyattila: Attila, vannak ám megoldások és lehetőségek! Némi átképzésre gondoltál már? Mondjuk angol tanár.. nyelvtanításból nagyon jól meg lehet élni :)
süti beállítások módosítása