HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Kiegészítés Hoi An-ról

2011.06.08. 14:51 Sun Flower

Köszönöm Blackdogone-nak az előző bejegyzésemhez írott kiegészítését.

Vietnám múltjával kapcsolatban rengeteg monda és legenda kering, amelyeket mindig örömmel olvasgatok, elvarázsoló történetek. Sajnos, arra nem igazán van időm, hogy ezeket mindig megosszam a blogomon, arra pedig végképp semmi, hogy alaposan utánanézzek a mondák eredetének.

A Hoi Anban található Japanese Bridge építése kapcsán a Lonely Planet egy hatalmas szörnyről beszél, akit Cu-nak neveztek.
Cu feje Indiában, a farka Japánban, a teste pedig Vietnámban volt. A szörny mozgásával szörnyű károkat, földrengéseket és árvizeket okozott. Aminek a legfőbb alapja az lehetett, hogy Hoi An-t az esős évszakban mindig is súlyosan elárasztotta a víz, legutóbb 1964-ben valamennyi ház a tetőig vízben állt :(
Napjainkban többnyire egy-két méter magasra jön fel.

A legenda szerint a hidat a szörny leggyengébb pontjára építették, és ezzel megölték őt.

A híd több szempontból különleges. Rövidsége ellenére a közepén van egy kis templom, melyet a Hoi An-i emberek könyörületből építettek a meggyilkolt szörny emlékére, hogy imádkozhassanak a lelkéért.

A híd egyik bejáratát két kutyaszobor, a másikat két majomszobor őrzi.
Az egyik magyarázat szerint ezek az állatok azért ilyen népszerűek, és azért kerültek ide, mert a legtöbb japán uralkodó a Kutya vagy a Majom évében született.
Másik magyarázat szerint a híd építését a Majom évében kezdték el, de nem tudták befejezni, csak a Kutya évében.
Talán sohasem derül ki, hogy mi is az igazság ezzel kapcsolatban…

Annyi azonban bizonyos, hogy a Vietnámba látogató turistáknak kár lenne kihagyniuk Hoi An különleges szépségét és hangulatát.
 

A kis templom a híd közepén
A hidat egyik oldalról kutyák "őrzik"...
... a másik oldalról majmok.

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: japanese bridge legendák an hoi viatnam

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr172967866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása