Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

A legjobb rendezői díj a 'Varázslatos gladiátorok"-nak :)

2011.05.08. 23:02 Sun Flower

A szűkebb, családi körben történt vetítés után pénteken, a Corvin-ban néztük végig mozivásznon a "Varázslatos gladiátorok"-at.

A moziban több, mint telt-ház volt, számosan kénytelenek voltak oldalt és hátul állni.

Gyönyörű film mentálisan sérült emberek életéről, sorsáról és arról, hogy igenis vannak csodák. Hogy bárhonnan, még hátrányos helyzetből is lehet a csúcsra jutni.
Nem elemzem a filmet, anyai elfogultság nélkül is azt mondhatom, hogy meg kell nézni....

Inkább írok arról a leírhatatlan érzésről, amit nézőként és anyaként átélhettem.
Már nézőként sem maradhatott a szemem szárazon, ahogy senkié, aki a filmet nézte.
A film végén felhangzott vastaps, ami nem akart abbamaradni, minden véleményt elmondott....

Anyaként pedig lepörgött előttem Zsófi eddigi élete. Aki régóta ismer, tudja, hogy nem éppen a legegyszerűbb kamaszkori küzdelmeket éltük végig...
A legkritikusabb középiskolai évek végén, miután több gimnázium tanáránál és osztályfőnökénél bőven kiverte a biztosítékot, bekövetkezett az általam már szinte nem is remélt változás.
Zsófi az érettségire összeszedte magát, olyannyira, hogy külön kiemelték, mint az egyik legsikeresebb és legfelkészültebb diákot.
Érettségi bizonyítványával a kezében ezzel jött oda hozzám: "Mamikám, tudom, hogy mindig is arra vágytál minden évzárón, hogy a jutalomkönyvosztásnál az én nevemet is felolvassák. Örülök, hogy végre kárpótolhattalak."

Amúgy jutalomkönyvet kapott néhányszor, de mindig a közösségi munkájáért. Mert Zsófi lételeme a közösség, erőssége a kommunikáció.

Pénteken, a filmvetítés után nehéz volt megszólalnom a meghatottságtól. Annyit tudtam csupán mondani: "Egy könyvtárnyi jutalomkönyv sem ér fel ezzel a pillanattal, örömmel, hogy megélhettem a Filmszemlén bemutatásra érdemes filmedet."

És jött ma este mindennek a megkoronázása: a "Varázslatos gladiátorok" című film a Filmszemlén megosztva nyerte a legjobb rendezés díját.

Már pénteken is úgy éreztem, hogy mindent megkaptam az élettől, amit lehet...:)

A film alkotói: Boross Panna producer és Kabarcz Zsófi rendező a Corvin Mozi bejáratánál

 Családilag az Uránia Mozinál, amikor még csak annyit tudtunk, hogy a film díjazott lesz...
 Zsófi családilag ünnepélyes fogadtatásban részesült. Gyertyafénnyel....
 ... és természetesen vörös szőnyeg is le volt terítve a bevonulására:)
 


 



 




 

2 komment

Címkék: díj rendezői varázslatos gladiátorok

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr602888697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2011.05.09. 17:56:08

Gratulálok Zsófinak és a lányoknak a díjhoz! De nem csak ahhoz, hanem, hogy a mai világban és társadalmi megosztottságban is megtalálják a szépséget, kihívást és küldetést abban, hogy olyan témákat dolgozzanak fel, ami nem médiaszenzáció és nem lehet vele pillanatok alatt csilliókat keresni. Kívánom, hogy ne apadjon el bennük az állandó kíváncsiság a kirekesztett emberek iránt. (Tehát megérte küzdeni vele és érte anno, a gimnáziumban! :-) HBO-nk nincs, de majd vadászni fogok a filmre... (és milyen klassz, hogy pont itthon lehettél ezen az eseményen! :-)

Sun Flower 2011.05.09. 23:51:42

@sellőlány: Köszi Sellőlány! Igen, valahogy sikerült egy nagyon eseménydús időszakban itthon lennem, amikor mindenféle öröm történt a Családban...:)
süti beállítások módosítása