HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Charity Run helyett séta az Állatkertben

2010.10.06. 11:46 Sun Flower

Talán érződik a bejegyzéseim, hogy egyre lelkesebb vagyok jótékonysági ügyekben. A vasárnap megtartott Charity Run-ra is rendesen készültem, már hetekkel előre beírtam a naptárba, nehogy elfelejtődjön.

Pár nappal előtte minden megjelent cikket és közleményt elolvastam az eseményről, melynek fő szervezője a British Business Group Vietnam volt. 6000 résztvevőre számitottak a mindössze négy kilométeres táv megtételére. Reggel 6,45-kor indultak a saigoni Zoo Parktól, és a környező utcákon végighaladva visszakanyarodtak a kiindulási helyre. Éppen csak arról nem szólt semelyik közlemény sem, hogy hány óráig lehet nevezni...

Mivel nem erősségem a koránkelés, simán megnyugtattam magam, hogy ennyi ember úgysem fér el egyszerre a kijelölt utcákon, tehát nyilván legalább délig eltart a rendezvény.
Felkeltem ugyan hajnali fél nyolckor - ami lássuk, be tényleg hajnali időpontnak minősül vasárnap lévén (meg egyébként is!) -, de a magam rituáléja szerint nem kapkodtam el a készülődést. Éppen fél tíz lett, amikor az Állatkerthez értünk. És a rendezvény sátrait éppen bontani kezdték…:(

Mint kiderült, mindössze 9 óráig tartott a régen várt nagy esemény.
A tényen, hogy alaposan lekéstük a dolgot, persze mit sem változtat az, hogy rajtunk kívül még jó néhányan tébláboltak ott tanácstalanul és hasonlóan csalódottan.
Tehát azt a kritikát óhatatlanul meg lehet fogalmazni a szervezőkkel szemben, hogy 1. érdemes közzétenni egy rendezvény záró időpontját is, nem csak a kezdetét 2. érdemes legalább délig erre szentelni az időt, hiszen sokkal többen indultak volna, következésképpen sokkal több pénz gyűlt volna össze a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására.

Na, de ha már ott voltunk, hamar túlléptünk a csalódáson és „Úgy is jó ideje tervezzük az állatkerti sétát” felkiáltással szépen megvettük a belépőt, fejenként potom 130 forintért.

A saigoni Állatkert ugyanolyan szép, mint valamennyi park a környéken. Tele különleges növényzettel, kis tavakkal, apró szigetekkel.
Az állatvilág azonban sokkal szegényesebb mértékben képviselteti magát, mint mondjuk a budapesti Állatkertben.
Igaz, szobor formában már árnyaltabb a kép, csak úgy, mint szerte Vietnámban. A bokrok közül a legváratlanabb pillanatokban lehet szembetalálkozni tüzet okádó sárkányokkal, marásra készülő mérgeskígyókkal :)
Itt még egy jókora dinoszaurusz-parkot is létesítettek.

Az természetes, hogy vannak zsiráfok, elefántok, sőt krokodilok szép számmal. Különlegesnek inkább a fenséges fehér tigrispárt mondanám, akik valóban tekintélyt parancsolóan és rezzenéstelenül ültek egy betonból készült műszikla magaslatán.

Tudva, hogy Saigonban az év leghűvösebb napján sem igazán esik a hőmérő higanyszála 25 fok alá, nem annyira meglepő, hogy nem láthattunk pingvineket, fókákat, rozmárokat, de még egy fia jegesmedvét sem. A hiányérzetünk mégis megmaradt.
Tamás hetek óta hitegetett az „elviszlek az Állatkertbe drága, benézünk a medve barlangjába…” dalsorokat dúdolva.
Így aztán ezzel a meglepetéssel még adós maradt…:)
 

Nick-nevemhez méltóan, napraforgók között :)
Erre a képre kattintva egy rövidfilm látható a kantin-feelingről. Szinte kizárólag az Angliában élő Attila és vietnámi felesége kedvéért...

 Csókolózó lovaspár között...
 Dino-park
 Van külön kisállat-etető, igazi gidákkal, bárányokkal
 A látszat ellenére az elefánt láttán sem váltam tarajos sünné...
 Megpihentünk egy Tamás által már 2007-ben lefotózott parkocskában
 A zsiráfok nyaka itt sem rövidebb...
 Nem csak én aludtam el a nagy eseményt....:)


 

1 komment

Címkék: zoo saigon run charity

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr212350393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfyattila 2010.10.07. 10:51:30

Sziasztok!
Köszönjük szépen,sikerült tökéletesen eltalálnod hogy mire volt éppen szükségünk.:-)
A hangok,az emberek az ételek,mind mind nagyon hiányoznak.A videotokat nézve azonnal elfogott a honvágy na meg az éhség.:-)
süti beállítások módosítása