HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Saigon skyline

2010.08.08. 17:28 Sun Flower

Mint már utaltam rá, a napjaink mostanság sem igazán unatkozással telnek. Még ha nem is arról van szó, hogy reggel 8-tól este 8-ig egy irodában vagy különböző meetingeken kellene ülnünk nap mint nap, azért akad tennivalónk bőven. 
Csakhogy a mi irodánk éppen a lakásban van, ami persze azt is jelenti, hogy olykor már reggel 7-kor mailezgetünk (naná, hogy főként Tamás, nekem változatlanul nem nagy erősségem a korán kelés), és éjfélkor is alig hagyjuk abba. De hát így van ez, ha az ember más időzónában él. Végtére is mi választottuk magunknak...:)

A visszaérkezésünk óta igencsak érezhető volt a szabadságos időszak itt is. Ezt persze sem az utcák forgalmán, sem az építkezések lendületén nem éreztük. A motorosok száma semmit sem csökkent, a dudahasználatban is változatlanul szorgalmasak, a házak pedig az itt megszokott rohamtempóban épülnek évszaktól és akár zuhogó esőtől függetlenül.

A szabadság inkább azon érződik, hogy sokkal kevesebb a nyugatiak számára szervezett szociális összejövetel, azaz szünetelnek a havi rendezésű partik, a különböző kereskedelmi kamarák rendezvényei.

Na meg persze azon is érezzük, hogy az itteni magyar kolónia is rendesen elcsendesült. Normális esetben három percenként legalább egyvalaki ír valamilyen kedves üzenetet a skype-on a saját külön kis csoportosulásunknak. Tehát mindig tudjuk, ki mikor ébred, mikor indul munkába, a „gyárba”, vagy mikor keres éppen partnert egy kis szomjoltásra. És rendre alakul is valami program.
Az elmúlt hónap mondhatni skype-eseménytelenül telt, alig-alig bukkant fel valaki, hogy helyzetjelentést adjon, merre jár éppen a nagyvilágban.

Szerencsére kezdenek a sorok rendeződni, lassan visszatérnek szabadságosok, a dolgok meg a régi kerékvágásba.
Igaz, még kicsit foghíjasan, de pénteken azért már tízen üldögéltünk magyarok a saigoni francia Le Jardin étteremben. És ennyien indultunk tovább az éjszakába, mert persze a viszontlátást amúgy magyarosan meg kellett ünnepelni :)

Mindeközben változatlanul élvezzük a lakás nyújtotta örömöket. Legfőképpen a tetőteraszt, ahonnan Tamás minden alkalommal panorámafotókat készít naplementekor.
Már amikor látszik is a felhők mögül valami. Olykor igen és olyankor ilyesmit látunk.

A képre kattintva jönnnek be az igazi csodák:


 

Szólj hozzá!

Címkék: photo saigon panorama skyline panorámafotó

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr322207650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása