Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Vietnamese Water Puppet Show

2010.03.27. 06:50 Sun Flower

Bábszínházban voltunk. Ez azonban egy különleges bábszínház, híres vietnámi nevezetesség, az előadás vízen történik.

Míg a nézőtéren ülve vártuk a kezdést, felidéztem, hogy valamikor húszon-éve voltam utoljára bábszínházban. Akkor a legnagyobb élményt az jelentette, ahogyan a Kicsi Gyermekeim önfeledten, tátott szájjal figyelték az előadást.

Aztán szétment a függöny és elkezdődött. Egy idő után pedig azon kaptam magam, hogy tátva van a szám :-)

Tényleg nagyon magával ragadó élmény. Szerencsére nem tűzdelték tele párbeszéddel, így jól követhettük az eseményeket. Összesen 17 jelenetet adtak elő, melyek többnyire Vietnám múltbeli történeteit, az azóta legendává vált helyzeteket elevenítették meg.

A vietnámi nép keletkezését, mely az ősi mítosz szerint Sárkány Lord leszármazottjának vallja magát. A lordnak 100 gyermeke volt, melyek közül 50 felment az anyjukkal a hegyekbe, 50 pedig apjukkal a tengernél maradt. A legidősebb fiúból lett Vietnám első királya.

Le Loi király történetét, akinek a Mennyei Erők adtak bűvös kardot, hogy legyőzhesse az ellenséges csapatokat. A győzelem után a király békésen csónakázott a tavon, amikor megjelent egy teknősbéka, szájába vette és elvitte a bűvös kardot a víz mélyére.

Sorolhatnám hosszasan a jeleneteket és legendákat, de utóbbiak jól hozzáférhetőek a neten, s talán részletesebben is taglalják az érdekességeket.

Külön ki kell emelnem a zenei aláfestést. A hattagú zenekar legalább tízféle hangszeren játszott, s nem csak énekeltek, de a párbeszédeket is ők mondták el. Az egyik nő kristálytiszta énekhangja megint csak gerincvelőig hatolt.
És ami a legérdekesebb: volt egy dal, melyet becsukott szemmel hallgatva simán gyönyörű székely dalnak képzeltem. A hajlítások és ismerős dallamok nyomán, ha mindezt magyar nyelven hallom, bárkinek simán elhiszem, hogy mondjuk éppen Sebestyén Márta énekel.

Bár sem vattacukrot, sem lufit nem vett nekem Tamás a mozgóárusoknál, így is nagyon jól szórakoztunk :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vietnám bábszínház vizi

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr61872083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása