HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Egy szerzetes emlékére

2010.03.07. 10:44 Sun Flower


Egyik sétánk során találtunk rá erre a kedves kis kegyeleti helyre.
Egy buddhista szerzetes emlékére állították, aki a háború elleni tiltakozásul felgyújtotta magát.

A legenda szerint a szíve a mai napig itt dobog.

2 komment

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr901815646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bldo 2010.03.07. 22:29:59

Gondolom ez Thích Quảng Đức emlékhelye (nekünk ez kimaradt sajnos amikor Saigonban jártunk), akiről a mindenki által ismert, híres fotó is készült.

Annyi kiegészítést szeretnék tenni, hogy én úgy tudom, hogy nem a vietnami háború ellen tiltakozott, hanem Ngô Đình Diệm akkori Dél-vietnami miniszterelnök intézkedései ellen, melynek értelmében a buddhista szerzetesek nem használhatták vallási zászlóikat. A szerzetes testét később elhamvasztották, melynek során a szíve épségben maradt. Emiatt bodhisattavanak (megvilágosultnak) tartották. Később a Dél-vietnami hadsereg emberei lerohanták a hamvaknak és a szívnek helyet adó Xa Loi pagodát, és elvitték a szívet (a hamvakat néhány szerzetes megmenekítette).

Az autó, amivel az égetés helyszínére utaztak, ma a Hue-i Thien Mu pagodában van kiállítva, ha arra jártok, nézzétek meg - amúgy is javasolt, mert nagyon szép, békés hely.

Sun Flower 2010.03.08. 10:33:18

@blackdogone:
Igen jól gondolod.
És köszi a tanácsot, megyünk majd Hue-be is, feltétlenül megnézzük!
süti beállítások módosítása