HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Még mindig a háború nyomai...

2010.03.06. 07:38 Sun Flower

 

A múzeum után a Women’s House-ba mentünk, Nguyen A kiállításának megnyitójára. Ő egy vietnámi fotóművész, aki fotósorozatot készített az Agent Orange következtében sérülten született emberekről „Így élnek ők” címmel. A vakon, süketen, torz végtagokkal vagy végtag nélkül élő emberek nem csak élnek, de alkotnak: komoly művészeti, sport és előadóművészi sikereket érnek el. (Érdekes módon teljesen összecseng a február 26-án írt bejegyzésemmel, ahol a Tony Melendez gitárművészről készült videót mutattam be „Képes vagy rá…” címmel.)

A kiállítás megnyitóján gyönyörű, megható előadást láthattunk tőlük.

Miközben életüket és sorsukat látva mi a könnyeinkkel küszködtünk, ők folyamatosan mosolyogtak, nevetve integettek nekünk, örömmel üdvözölték a jelenlétünket.

Mert szinte valamennyien ott voltak, akiket a fotóművész megörökített. Vidáman, boldogan, a vietnámi emberekre oly jellemző megelégedettséggel és belső békével. Nekik köszönhető, hogy az este végére a nyomasztó érzés és a torkunkat szorító gombóc valamelyest oldódott.

Sokan odajöttek hozzánk, kérdezgették, hogy honnan jöttünk és honnan értesültünk a kiállításról. A művész menedzsere külön felajánlotta, hogy bármiben segítségünkre lesz a későbbiekben is, amíg Saigonban tartózkodunk.

Ezen az estén Tamás fotózott.
Az első képen Nguyen A fotóművész

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

2 komment

Címkék: orange vietnám fotókiállítás agent

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr851813069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabi Nam 2010.03.07. 07:26:02

Hello Andi,
Farkas Gabi vagyok en is itt elek Saigonban, az egyik itt elo magyar srac talalt ra a blogodra. Meddig vagytok, itt? Hol laktok? Mit csinaltok? Ha van kedved talalkozni: gabriella.farkas@hotmail.co.uk

Gabi

Tomcatfly 2010.03.07. 11:04:10

Ez a kiállítás megnyitó biztosan hihetetlen érzelmi mélységeket és magasságokat indított és okozott bennetek.
Ahogy ovastam a soraidat úgy éreztem, mintha ott lettem volna, pedig biztosan nem lehet visszaadni közel sem az ott "élőben" megélt benyomásokat.
süti beállítások módosítása