Online Pszichológus

HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Ismét Utazási Kiállítás Saigonban

2011.09.28. 20:14 Sun Flower

Még közvetlenül azt megelőzően, hogy a laptopom bemondta az unalmast, ismét látogatást tettünk az évente megrendezett utazási kiállításra, az International Travel Exhibition-re (ITE), melyről kb. egy évvel ezelőtt írtam ebben a bejegyzésemben.

Érdekes volt visszaidézni, mennyi minden változott egy év alatt. Persze, a tapasztalok nagy része inkább szakmai konklúzió, nem is fárasztok vele senkit.
Tömören csak annyit, hogy az a robbanásszerű változás, ami ebben az országban zajlik, jócskán szemmel látható az ilyen alkalmakkor is.

Egyrészről sokkal több volt a kiállító a tavalyihoz képest és sokkal igényesebbek voltak a standok is.
Idén nem annyira a tájékozatlan hostesseket küldték prezentálni, inkább a menedzsereiket, sőt, számos hoteltulajdonos is személyesen megjelent.

Másrészről érezhetően sokkal inkább érezhető volt a marketing szemlélet, az ezzel kapcsolatos tudás. Amikor megálltunk egy-egy kiállítóval beszélgetni, abszolút nyitottak voltak arra, hogy mivel is foglalkozik Tamás, hogy miért is jó a virtuális túra és főként, hogy miért lenne ez jó nekik.

Harmadrészt, ami már inkább a fejlődés része, tényleg szemem-szám elállt attól, hogy hány új luxus-resort nyílt az elmúlt hónapokban országszerte.
A SPA-k itteni térhódítását már megszoktam, de hogy ennyire nagy az igény a golfra és minden egyéb speciális szolgáltatásra, aktivitásra, azt tényleg nem gondoltam.
Főként azt nem, hogy milyen összegekért. Eddig többnyire úgy tudhatta mindenki, hogy Vietnam szegény ország.

Hát, nagyon nem…
Nem lehet nem észrevenni, ahogyan gombamód növekszik az itteni milliomos réteg. Merthogy tudni kell, a hoteleket, resortokat messze nem a külföldiek töltik meg. Sokkal inkább vietnami családok, sokszor két-három-négy gyerekkel, nagyszülőkkel.
Ne kérdezzétek, miből telik rá, jóllehet javarészt tudnám a választ….

A bejáratnál most is szívmelengető volt látnunk a magyar nyelvű üdvözlést:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


És számos show-műsor is zajlott, többek közt divatbemutató.
Igaz, ezek a lányok éppen Malaysiat népszerűsítik, amelynek kormánya komoly "My Second Home" programot indított.
Na, ez a program is megérne egy külön blogbejegyzést... Talán egyszer, máskor, ha lesz rá időm.
Vagy amikor majd Malaysiaban járunk... :)



 

Szólj hozzá!

Címkék: hotel kiállítás saigon vietnam utazási resort

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr513263495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása