Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Megint fodrásznál voltam Saigonban...

2011.06.22. 09:39 Sun Flower

Továbbra is ámulatba ejt a helyi „kislány” hozzáértése, különösen, hogy az igencsak szegényes vietnami nyelvtudásom továbbra sem fedi le a fodrászati szakkifejezések tárházát.
Fogalmam sincs, hogyan írhatnám le a közöttünk zajló kommunikációt, hiszen tényleg fogalmam sincs, hogyan is értettem meg magam arról, hogy mit szeretnék.

Aztán mégis megtörténik. Megért mindent. És elkezdi a hajamat vágni, éppen olyan hosszúságúra, ahogyan szeretném. És éppen olyan fazonra is.
Amikor mindezzel megvan, ráfúj a hajamra valamilyen habot, és elkezdi masszírozni a fejemet. Csíkokat húz, módszeresen, hosszú percekig, nem tudom, meddig, megszűnik az idő, átadom magam a bizsergető élvezetnek. Amikor felpillantok, a tükörben szinte olyannak látom magam, mintha afrikai bennszülött lennék, fonatokkal.

Utána int, jelzi, hogy feküdjek fel az asztalra.
Ami persze nem egy totál kényelmetlen szék a fejmosásra, mint otthon, hanem tényleg egy ágy.
Nem kell a fejemet kényelmetlenül hátratekernem egy borzasztón kényelmetlen székben, nem kell azt éreznem, hogy a nyakam kiugrik a helyéből, hogy miközben a fejem természetellenes tartásba görcsösödik és az egész testem belefeszül egy borzalmas, rángatózást, remegést előidéző helyzetbe, és talán még jól is eshetne a hajmosó hölgy masszírozása, ha nem abban az elviselhetetlen pózba kényszerülnék...

Nem, ez egy egészen más helyzet. Ezen az ágyon folytatódik az igazi varázslat.
Már nem csak a fejemet masszírozza, hanem ráken valamit az arcomra, és lendületes mozdulatokkal dolgozza bele az arcbőrömbe, élénkíti a vérkeringést, és miközben közel fél óra múltán már szinte azt sem tudom, hol vagyok, ki vagyok, csak simán lebegek, átadom magam az érzésnek, elképesztően könnyűnek érezve magam, átadva minden porcikámat a kényeztetésnek, igazából már gondolkodni sem tudok semmin.

Azon sem, csak utólag, hogy vajon a magyar fodrászatokban miért használnak a középkori kínzóeszközökre emlékeztető fejmosó-szerkezeteket.
Hogy otthon miért nem jutott egyetlen fodrásznak, vállalkozónak sem eszébe, hogy mindezt a helyzetet lehetne tortúra helyett, sokkal kellemesebbé is tenni a vendégek számára.

Megint csak nem tudom hogyan, a fodrászkislány érzékelte, hogy ezúttal beszárítást is kérek.
A korábbi két alkalommal, amikor nála jártam, nem volt ilyen igényem.
Emiatt volt bennem némi szorongás, hogy hogyan értetem meg, de látva a hajszárítót és a körkefét, úgy gondoltam, rámutatásos módszerrel majd csak ezzel is megbirkózom.
Nem kellett, magától is pontosan tudta.

Amellett, hogy felfrissültem, megújultam, a frizurám a végére éppen úgy lett tökéletes, ahogyan megálmodtam.

És mindezért a nagyon extra szolgáltatásért változatlanul a korábbiaknak megfelelően 45 ezer dongot fizettem. Ami a mai árfolyamon kevesebb, mint 450 forint. (!)

Szinte szégyenkezve szédültem ki a fodrászatból, különösen az otthoni hasonló élményeimre emlékezve.
 
Nem vagyok igazán jó kuncsaft, tehát nem járok el hetente, sőt még havonta sem egy-egy beszárításra, hajigazításra. Maximum félévenként megyek fodrászhoz, amikor már igazán esedékessé válik a töredezett hajvégeim eltávolítása. Olyankor ötezer forint körüli összegbe került.

És egyszer betértem egy népszerű hazai sztárfodrász szalonjába is, mert közel volt a lakásomhoz, és mert éppen akciót hirdetett. Inkább nem nevezem meg, kiről van szó…
A lényeg, hogy a márkaszalonjában nyolcezret fizettem akciósan (!), miközben az előzetes bejelentkezésem ellenére természetesen nem a nagy mester személyesen, hanem egy tanítvány vett kezelésbe. Szó szerint, mert csak sírni tudtam a munkája láttán, és több hétbe került a hajnövesztés, korrekció...

Nyelvtudás híján nem tudom elmondani az én kis vietnami fodrászomnak, hogy milyen fantasztikus lehetőségei lennének a nagyvilágban, hogy hogyan tehetne szert mesésebb bevételre.
Talán jobb is, nem kell ezt erőltetni. 
Lehet, hogy egész nap a helyi szappanoperák mennek a tévéjén a háttérben, de nagyon is érti a dolgát és abszolút boldognak látszik az életével. És ez éppen így van jól.
 

2 komment

Címkék: saigon fodrász kényeztetés vietnam masszírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr363005273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfyattila 2011.06.23. 08:25:15

Én rájöttem a titok nyitjára.
A vietnámi fodrászod tud magyarul ;)
süti beállítások módosítása