Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Sajtóközlemény D.Varga Tamás Bitexco-projektjéről

2011.05.18. 13:40 Sun Flower

D.Varga Tamás az első magyar panorámafotós Vietnamban
ezzel a címmel az alábbi sajtóközleményt adtuk ki:
Legnagyobb örömünkre sok hírportálon meg is jelent :)

"Saigon legmagasabb épülete, egyben új építészeti szimbóluma a 68 emeletes Bitexco Financial Tower, melynek külső átadására 2010. október 31-én került sor. A belső munkálatok azonban ekkor még nem készültek el, az irodák és különböző helyiségek kialakítása napjainkban is folytatódik.

Az impozáns alakú, 263 m magas épületet a New York-i székhelyű Carlos Zapata Studió tervezte.
Zapata a tervezés során maximálisan igyekezett alkalmazkodni a helyi környezethez, így a méltóságteljesen felfelé ívelő felhőkarcoló a vietnámi kultúra jelképének tartott lótuszvirágra emlékeztet. További különlegessége az 50. szinten nyelvszerűen kiugró helikopter-leszálló.

A 49. emeleten un. skydeck-et, látogatói központot alakítottak ki az üzemeltetők. „Érezd magad a világ tetején” csábit a szlogen, és valóban érezhetjük, körbejárva és kitekintve az ablakokból Saigon városa szó szerint a lábaink alatt hever.

A látogatók számára hamarosan érintőképernyős monitorokat helyeznek el hat irányban, melyeken keresztül hasznos információhoz juthatnak a város múltjáról és jelenéről, valamint nagyfelbontású képeken részletesebben is látható mindaz, ami szabad szemmel a távolból.

Jelentős versenyeztetés nyomán a fotózási lehetőséget D. Varga Tamás magyar panorámafotós nyerte el, így a jövőben az ő nagy felbontású felvételein jelenik meg Saigon kivételes, eddig nem látott részletességgel.
Külön érdekesség, hogy a felvételek a tetőről lelógatott külső karbantartóegységből készültek a 45. emelet magasságból. A fotózás kivitelezése tehát jelentős kihívást jelentett és nem kevés veszéllyel járt a változó, szeles időjárási viszonyok közepette.

Az elkészült anyagból interaktív ízelítő itt található:
http://panograph.hu/vietnam/bitexco_skydeck_high_resolution_panoramas_saigon_hochiminh.htm

Képanyagot külön kérésre küldünk.

A PanoGraph Kft. az eCompany jogutódjaként a magyar piacon elsőként 2000-ben jelent meg professzionális panorámafotó és virtuális túra szolgáltatóként.

A PanoGraph különlegesen hangulatos felvételei bemutatják Budapest és Magyarország tájait, embereit és kultúráját, valamint egzotikus ázsiai tájjal és kultúrával is megismertetnek.

D.Varga Tamás, a PanoGraph fotósa, ügyvezetője Magyarországon elsőként kísérletet tett arra, hogy 360 fokos panoráma felvételeit album formájában kiadja. A Budapest 360° című panoráma fotó album sikerét a Hungary 360°, majd később a Beijing 360° kiadása követte.

A PanoGraph kidolgozott egy különleges eljárást a felvétel készítéstől, a szerkesztésen, panorámafotók összeállításán keresztül a megjelentetésig és kiadásig, amely mindenekelőtt magában foglalja a lehető legmagasabb minőségű és felbontású panoráma felvételek készítését.

A minőségi felvételek készítése mögött fejlett technológiai háttér és sok éves szakmai tapasztalat van.

D.Varga Tamás folyamatosan azokat a témákat, helyszíneket keresi, amelyeket korábban senki nem fotózott meg olyan különleges szemszögből, ami csak a panoráma formátum sajátja. Manapság különböző projekteken dolgozik Magyarországon és Ázsiában, és felkérésre különleges fotózási feladatokat lát el."
 

Szólj hozzá!

Címkék: saigon tamás panorámafotó bitexco d.varga

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr592913736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása