HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Saigon, Bitexco Financial Tower

2010.10.31. 16:26 Sun Flower

Elég nagy várakozás előzte meg a saigoni Bitexco Financial Tower átadását.

A Bitexco-t Saigon szimbólumának tekintik, a New York-i Empire State Building-hez, a Kuala Lumpurban épült Petronas Towers-hez vagy éppen a Sidney-ben található híres Operaházhoz hasonlítva.
A tervezőmérnök nyilatkozata szerint a Bitexco egy lótuszvirágot formáz. Hogy mennyiben, ezt kevésbé sikerült felfedeznem…

Az azonban kétségtelen, hogy maga az épület nagyon impozáns. Karcsú eleganciával ível az ég felé a maga 262 m-es magasságával.
A hivatalos átadását 2010. 10. 10. -re tervezték, ami igazán jól hangzó dátum.
Lett volna.... Ehhez képest éppen három hetet csúsztak vele.

A magunk részéről már nagyon vártuk, hiszen napok óta láttuk a dolgozószobánkból és az erkélyünkről a fénypróbákat, a messzire elnyúló reflektorfényeket.
A bevezető marketingre egy szingapúri kreatív ügynökség (Publicis) kapott megbízást. Akiknek a kreativitása addig terjedt, hogy felakasztottak a Bitexco épületét övező fákra egy-egy táblát, miszerint a megnyitó október 31-én lesz...
Ezen túlmenően semmilyen információt nem találtunk arra vonatkozóan, hogy pontosan hány órakor, és miből is áll a program. Pedig Tamás nagyon lelkesen szörfölt a neten ezzel kapcsolatban (is).

Ma délután fél hatra mindenesetre lelkesen odagyűltünk az épülethez. Az egyik biztonsági őrtől sikerült megtudnunk, hogy a diszünnepség 7 órakor kezdődik.
Díszünnepség? Lehet, hogy az épületen belül az volt, hiszen egyre másra érkeztek luxusautókban díszvendégek.
Az utcán is egyre többen gyülekeztek, bár messze kevesen ahhoz képest, hogy mekkora ez a város.
A díszből pedig annyi lett, hogy egy perc időtartamban megvilágították az épületet és a helikopter-leszállásra alkalmas kis „nyelvből” tíz másodpercig görögtűz-szerű fényjelenséget láthattunk. Aztán minden elsötétedett...

Hogy mennyire lesz kihasználva a 68 emeletnyi épület a jövőben, az is nagy kérdés. Mára már Saigonban is túlkínálat van irodaházakból, shopping-centerekből, amelyek egyre inkább üresen tátonganak.
Mi azért csak lelkesen figyeljük, hogy mikor száll le az első helikopter…

Lótuszvirág





































Bitexco







































Marketing szingapúri módra...:)







































Kisfilm a várakozás közben


Nagy a készülődés…


Okos operatőr, aki éppen abban a legfontosabb percben elfordítva használja a kamerát :)


Hát, ennyi volt… és még az eső is rákezdett… Erre meg már az UFO-k is megjelentek :)

Szólj hozzá!

Címkék: saigon tower financial bitexco

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr992411879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása