Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Saigonban dübörög a monszun

2010.10.12. 16:37 Sun Flower

Jóllehet, már írtam párszor az itteni időjárásról, az elmúlt hetek esőzéseit mégsem tudom újabb bejegyzés nélkül hagyni.

A monszun, azaz az esős évszak Dél-Vietnámban májustól novemberig tart.
Előzetesen azt mesélték róla, hogy minden nap esik egy-két órát az eső, azaz nem csak egyszerűen esik, hanem szabályosan úgy szakad, mint amikor a zuhanyt a legerősebb fokozatra állítja az ember. Viszont azzal nyugtattak, hogy mindig előre bejósolható, hány órakor kezd rá az égi áldás, és ehhez lehet igazítani a programokat.

Naivan el is hittem, hogy ez így lesz. Sőt, eleinte naivan bizakodtam abban, hogy majd tényleg mindig éppen délután négytől hatig fog esni.
Hát nagyon nem így lett...

Június-júliusban még csak-csak bírtuk, a napi esőzés valóban nem tartott tovább két-három óránál. Sőt, ajándékként kaptunk kifejezetten száraz napokat.

Az elmúlt hetekben azonban olykor csak ámuldozni tudunk a lezúduló csapadékmennyiségen. Leginkább azért csak ezt tudunk, mert konkrétan ki sem tudunk lépni az utcára...
Nincs az a széles csatornanyilás, mely ezt a folyadékmennyiséget akadálymentesen képes lenne elnyelni.

Az utcákon helyenként térdig ér a víz, a taxisok nem is vállalják, hogy belehajtanak.
Következésképpen csak olyan programokat tervezhetünk, ahol nem snassz gumicsizmában megjelenni.
Választhatnánk még persze azt a megoldást, hogy mezítláb átgázolunk az ideiglenesen tengerré változott területeken, de kinek van kedve beletenni a lábát az igencsak kétes szinű folyadékba?
Igaz, néhányszor, amikor hazafelé jövet kapott el az áradás, kénytelenek voltunk megtenni. Inkább nem ecsetelem a szorongást, ami a vízben úszkáló vietnámi sünök gondolata okán eluralt…:(

Így aztán egyre gyakrabban hiúsulnak meg az előzetesen betervezett programjaink. Ilyenkor csak nézünk kifelé az ablakon és Velencében érezzük magunkat...:)

És persze erőteljesen munkálkodunk egy gigantikus cég megalapításán.
A profilja sokoldalú lesz: tutaj-, gondola- és csónakgyártás, kikötőállomások létesítése a fontosabb útkereszteződéseknél, átfogó képzési program. Gondolásoknak romantikus zenei ismeretekkel kiegészítve, révészeknek vámszedői tudnivalókkal, csónakmestereknek „Hogyan tároljuk a fát száraz évszakban” című speciális tanórával, és persze a hajóskapitányoknak külön mesterkurzust szervezünk.

Már nagyon várjuk november végét és vele a száraz évszak kezdetét. Akkor majd el tudunk menni bejegyeztetni az új céget. Vagy egyszerűen csak megnézni az igazi tengert…

Az ablakunkból megörökitett életképek. Gondolom, sok kommentárt nem igényelnek...

 

1 komment

Címkék: saigon évszak esős

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr22365900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZebWolf · http://vietnamihetkoznapok.blog.hu/ 2010.10.16. 11:38:08

még szerencse, hogy én Hanoi-ban vagyok, igaz 2008-as árvíz sem volt piskota :D
süti beállítások módosítása