Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Charity a sérült, beteg, elhagyott vietnámi gyerekekért - 2.

2010.10.01. 16:53 Sun Flower

Amint korábban jeleztem és terveztem, Saigonba való visszatérésemmel rögtön kezdeményeztem a charity-tevékenység lehetőségeinek továbbtérképezését.

Ma délelőtt Maria segítségével egy hallássérültek otthonába látogattunk el többedmagunkkal, csupa segítőkész, tenni akaró expat hölggyel. Na, nem a Stepfordi feleségek tipusúakkal…)

Egy seregnyi nagyon vidám gyerek fogadott bennünket.
A katolikus egyház által fenntartott intézetben közel száz gyerek nevelkedik. Szerencsére, egy részüknél megmaradt a háttér, ők naponta délutánonként hazatérnek a családjukhoz. A többiek itt laknak, élnek, itt zajlik a teljes életük.

A nagyobbak iskolába járnak, így ottlétünkkor főleg a kisebbekkel találkoztunk.
Kifejezetten üdítő volt a közös játék, rajzolás velük. És szabályosan közelharcot vívtak azért, hogy szerepelhessenek a fényképeken… :)

A képen nem látszik, de valamennyien hallókészüléket viselnek. Ami szinte egy pillanatig sem akadályozza a kommunikációt...
Eredetileg egy kislány szeretett volna fotózkodni velem. Amint leültünk, egy pillanat alatt ott termettek a többiek.
Úgy kezdődött, hogy körberajzolták egymást a gyerekek....
Aztán a kapott szines ceruzákkal, zsirkrétákkal a körvonalat elkezdték lelkesen kiszinezni...
 És ilyen rajzok készültek. Mindet kifüggesztettük az ebédlő falára.
A számitógépes szoba részlete. A charity-gyűjtésnek köszönhetően pár hete kaptak hat újabb gépet. Mára már boszorkányos ügyességgel használják.


 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekek jótékonyság saigon segitség

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr562337624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása