Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Lépésről lépésre

2009.10.22. 14:03 Sun Flower

A múlt hét végén lezártuk a Balaton-felvidéki kis házikómat. Mindig csak nyáron járok, járunk le. Amikor megvettem, első megmozdulásként kidobtam a fűtésre használt olajkályhát, mondván, hogy minek is telelnénk a Balaton mellett. Ezért rutinszerűen téliesítünk minden októberben, víztelenítünk, lezárunk, hogy márciusban, az első napsütés csábítására újra leautózzunk és életet leheljünk a házba. Utálom a telet, ezért minden évben szomorúsággal tölt el a lezárás, rossz érzés, fájdalmas a búcsú. Pedig mindössze pár hónapról van, volt szó ezidáig, s mindig pontosan tudtam, hogy a legközelebbi látogatás, a ház megnyitása csodás és napsütéses hónapok beköszöntét jelzi.
Most nem tudtam ezzel az optimizmussal búcsúzni. Ha sikerülnek a terveink és megvetjük a lábunkat Vietnámban, ki tudja, mikor süttetem magam legközelebb a kertemben, mikor borozgatunk meleg nyári estén a teraszon?
Hazafelé jövet megálltunk a révfülöpi mólónál, ahol köztudottan az északi part legjobb lángosát sütik. A könnyeimen keresztül osztottam meg a finom falatokat a rendületlenül kéregető hattyúkkal és vettem búcsút a békés víztükörtől.
Túldramatizálom? Hiszen pontosan ismerem magam. Kizárt dolog, hogy amikor amúgyis hazajövünk májusban Balázsék lagzijára, ne jönnénk le a Balatonhoz, ne töltenénk itt legalább pár napot, bármi is vár ránk Vietnámban.

Szólj hozzá!

Címkék: balaton búcsú tél nyár

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr701467654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása