HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Tavaszünnep, virágkiállítás, virágvásár Saigonban

2011.02.01. 00:17 Sun Flower

Mint már említettem, a közelgő TET nem csak a Holdújév, de egyben a tavasz ünnepe is Vietnámban. Nem tudom, mi a titkuk, hogyan és milyen tápoldatot használva csinálják, de az biztos, hogy hirtelen szinte a föld alól (na persze, honnan máshonnan :)), növények ezrei bújtak elő és borultak szemet gyönyörködtető, pompás virágzásba.
Az otthoni téli depresszió ellen szívem szerint mindenkinek egy saigoni sétát írnék elő ezekben a napokban.

Kezdve azzal, hogy néhány hete tényleg igazi, kellemes nyáridő lett, az imént említett virágba boruláson túlmenően is öröm a város feldíszített utcáin sétálni.
Valami elképesztő erőbedobással látványosan megújult a saigoni utcakép.

A széles utcákra sávokat festettek és a legtöbb helyen középre sávelválasztó korlátokat építettek. Mindent frissen átfestettek, még a járdák széleit is. A legtöbb ház szintén új színt kapott, sétáink során nem győzünk csodálkozni ezen a hirtelen megújuláson.
Hol van már az a kép, ami tizenegy hónappal ezelőtt, a várossal való első találkozásomkor fogadott? Mert jóllehet, azonnal beleszerettem Saigonba, a piszkot és rendezetlenséget nem tudtam nem észrevenni…

Ma pedig egy tisztán ragyogó, rendezett várost látok.
Vasárnap elmentünk Saigon legnagyobb parkjába, a Tao Dan-ba, ahol virágkiállítást rendeztek. Elmondhatatlanul szeretném megmutatni azokat a különleges bonsaiokat, kompozíciókat, virágkölteményeket, gyümölcsszobrokat, amelyeket volt szerencsénk megcsodálni.
Tamás több száz fotót készített, csak hát a blogom terjedelme korlátozott, azaz, ha most telenyomnám képekkel, sokak számára órák múlva töltődne be az oldal. Így csak ízelítőt tudunk nyújtani.

 

 

 

 

 

 

 




























































































































































































































































































Kedvenc helyünkön, a Ben Thanh közelében lévő Szeptember 23-i parkban a virágvásárt is ámuldozva jártuk körbe. Olyan tételben kínálják a különböző növényeket, kis fákat, aminek láttán az ember úgy gondolná, hogy legalább a fele készlet az árusok nyakán marad. Pedig biztos vagyok abban, hogy szerda estére már egy darab eladnivaló sem lesz.
És nem azért, mert megjelenik a köztisztasági hivatal bedarálni a maradékot, ahogyan december 24-én délben szomorúan végigkövettük Budapesten, amint egy konténeres autóban eltűnik a rengeteg megmaradt karácsonyfa…. :(
Természetesen mint mindent, a legnagyobb fákat is motoron szállítják haza. Meglehetősen vicces látványban van részünk időnként:













































































































































Különleges az alkonyati hangulat a fényben úszó város utcáin:

 

2 komment

Címkék: megújulás virágok saigon tavaszünnep tet

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr882629401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zseezsee 2011.02.02. 23:54:39

a tavasz egy hónappal korábban ér Titeket, a karácsony egy hónappal később, és mindez egyben. Jobban hangzik, mint a fehér karácsony és a két hónapra rá bekövetkező felmelegedés.. aki imádja a havat, attól elnézést.)

Sun Flower 2011.02.07. 17:46:40

@zseezsee: Ez csak tavaszünnep, de valójában nyár van. Vagy hogyan hívhatnám másképp, amikor 32 fok van napközben? Este azért lehűl olykor 25 fokig is :)
süti beállítások módosítása