Online Pszichológus

HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Ábel születése

2010.08.14. 21:52 Sun Flower

Olyan sokan részleteket kérdeztek Kicsi Ábel születéséről. Sajnos, közel tízezer kilométeres távolságból legfeljebb a magam érzéseiről irhatok.

Arról, hogy pénteken délután hosszasan, közösen tanakodtunk a skype-on Ibolyával és Balázzsal. Akkor jöttek haza az orvostól, aki azt mondta, Ábel magzati értékei nagyon jók, de ő mégis elindítaná a szülést burokrepesztéssel, és hogy menjenek vissza a kórházba még aznap este. Mert a flow-metrikus értékek kezdenek határesetet mutatni. A döntést azonban rájuk bízta.

Mindebben benne volt, hogy péntek délután van, az orvos hétfőtől szabadságon lesz… Nehéz volt megállapítani, hogy nem csak túl akar lenni az „egészen”.

Ibolya a jósló fájásokon kívül semmit nem érzett. És nagyon szerette volna, ha Ábel a maga által érzett időpontban érkezik, bármifajta beavatkozás nélkül. Nem akart semmi olyat, ami mesterséges, ami beleszól Ábel ütemébe.

Nem tudom szavakkal leírni a csodálatot, amit a „Kis Menyem” iránt érzek. Először is bámulatosan flottul, természetesen, valami elképesztő tudatossággal és odafigyeléssel élte végig az elmúlt kilenc hónapot. A pocakja hatalmasra nőtt, de karcsú és fitt maradt mindvégig. Határozott elképzelései alakultak ki Ábel nevelését, gondozását illetően. 
És éppolyan tudatos volt a születést illetően is.

Arra jutottunk, hogy ha az orvos rájuk bízza a döntést, akkor még semmi nem veszélyezteti Ábelt. De hogy mégis, talán biztonságosabb a kórházban lenni...

Este 6-kor kaptam az sms-t, hogy lassan indulnak a kórházba. Itt Saigonban akkor már 11 óra volt.
Otthoni este 8 órától kezdve jöttek rendre az sms-ek. A család összegyűlt a szülőszoba előtt, de sokkal többet ők sem tudtak. Olykor azt, hogy hány percesek a fájások. Nálam égett négy mécses, küldtem az energiákat, és elképesztően lassúnak éreztem az idő múlását… És sokkal nehezebb volt megélnem, mint a saját Gyerekeim születését…. Sokkal több aggódással, szorongással járt.

Aztán otthoni hajnali 4 óra 18 perckor végre megjött az sms: Balázs kivitte Ábelt megmutatni a várakozó családtagoknak. Pár perc múlva pedig az első MMS Balázstól, egy csodálatosan szép, formás babáról :)

Aki szinte éppen úgy néz ki, mint a büszke Apuka egykor, a születése napján.
Ábel tehát természetes úton született, jóllehet némi oxytocint kapott Ibolya gyorsitásként.

Jómagam itt vagyok, túlcsordult érzésekkel. Folyamatos örömkönnyekkel, meghatottsággal, MMS-nézegetéssel, és borzasztóan várom szeptember 9.-ét, amikor Ábelt a karomba vehetem végre.

Nem szeretem a nagymama szót, valahogy ez még idegen nekem. .„Messzi-mamának” neveztem el magam, pedig Ábel nagyon is közel van a lelkemhez.

Majdnem olyan közel, mint Balázs volt 1979. december 12-én:

Szólj hozzá!

Címkék: család távolság közelség születéstörténet

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr72222136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása