HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Saigon Cyclo Challenge 2010

2010.03.14. 11:38 Sun Flower

Már előre izgatottan vártuk ezt a szombati eseményt, ami végül minden várakozásunkat messze felülmúlta. Ez a nap megint felsőfokú jelzőkkel telitűzdelve íródik be a memoárunkba.

A cyclo az itteni hagyományos szállítóeszköz, mondjuk úgy, hogy a helyi riksa, melyben valójában egy személy fér el kényelmesen, de többnyire kettesével ültetik az embereket.

Illetve egyre kevésbé ülhet bele bárki, ugyanis a motorizáció terjedésével a cyclo-val való közlekedés mindinkább háttérbe szorul.

Mint kiderült, a Saigon Cyclo Challenge immár tradicionálissá vált, az idei volt a tízedik a sorban. A Saigon Children’s Charity által szervezett megmozdulás valójában egy jelentős jótékonysági rendezvény, melyen minden magára valamit is adó cég saját csapatokkal képviselteti magát, miközben egyéb módon is szponzorálja az eseményt. A szponzorációból, belépőkből és a fogyasztásból befolyó pénzt a rászoruló gyerekek megsegítésére fordítják.

A büfékben előre megvásárolt jegyekkel lehetett fizetni. Külön meglepő és rendkívül humánus megoldás, hogy a hűtött palackos víz hatalmas, jéggel töltött hordókban korlátlanul és ingyenesen állt rendelkezésre. Csakúgy ingyenes volt a kávé és a tea.

Kicsit úgy éreztem magam, mintha derbin lettünk volna. Igaz, nem tudom, honnan veszem, hiszen még sosem voltam derbin, tehát lehet, hogy sánta a hasonlat J A budapesti lóversenypályához azért mégiscsak túlzás lenne hasonlítanom…

A lényeg, hogy több futamban indultak a csapatok, egy-egy futamot kategóriánként állítottak össze. Így ott voltak bankok, iskolák, utazási irodák, szállodák, kórházak, általános szponzorok munkatársai.

És a végén egy döntő futam az egyes körök nyerteseivel. Indításképp persze volt zenés-táncos bevonulás, pompom-lányokkal, ahogyan kell. Zárásként pedig pezsgődurrogás, szanaszét locsolás… Mindenki nagyon lelkes volt, igazi versenyszellem, izgatottság, erőbedobás és szurkolás érződött.

Külön megemlíteném, hogy a versenyzők között volt egy honfitársunk, aki az egyik saigoni nemzetközi iskolában fizikát tanít a nebulóknak.
A szponzorok között szintén volt magyar, tehát bőven van miért büszkének lennünk!

Természetesen volt tombola is, sajnos nem nyertünk semmit. De legalább mi is jótékonykodtunk J

Tamás végigfotózta a megmozdulást. Mindezt tűző napon, árnyékban 35 fokos hőmérséklet mellett. Nagyon mellette, mert árnyék aztán egyáltalán nem volt. Lett is estére egy kis napszúrás a dologból. Ami ennél fontosabb, hogy remek képek készültek, most csak párat mutatok szemléltetésül. A teljes anyag megtekinthető Tamás honlapján, a panograph.hu-n.

Jómagam Tamást fotóztam: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És pár kocka Tőle:

Szólj hozzá!

Címkék: saigon challenge charity cyclo

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr471838494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása