Online Pszichológus

HTML

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Szokványos hétköznap

2010.03.12. 11:48 Sun Flower

A csütörtöki nap különösebb esemény nélkül zajlott, inkább csak azért jelzem, hogy nekünk is meglegyen a jövőben az időrendiség…

Napközben aktívan dolgoztunk, ami ezesetben azt jelenti, hogy maceráltuk a billentyűzetet serényen.

Este elmentünk vacsorázni a közeli Phó 95-be, ami egy modern helyi étterem, éjjel-nappali nyitva tartással. Legnagyobb meglepetésünkre egészen elképesztő választék szerepel az étlapon. Az más kérdés, hogy éppen az a ráksaláta nem volt, amit rendelni akartam. De azért nagyon finom volt a sült rizs is, amit helyette választottam. Tamás most már tobzódik a levesekben, olyan laktató, hogy az utána következő helyi zöldséges marhasülttel alig tudott megbirkózni.

Amúgy valamennyi magammal hozott magyar nyelvű újságot kiolvastam, így áttértem az angol nyelvű vietnámi magazinok olvasgatására. Rengeteg érdekességet olvasok, persze a túltengős magyar médiához szokott fejemmel fenntartással kezelem az információkat. Már gyűjtöm az érdekes adatokat, de csak akkor osztom meg, ha megbizonyosodtam a valóságtartalmukról.

Most csak érdekességképp egy kis mozi-körkép. Saigonban 2002-ben nyílt meg az első cineplex mozi, amit azóta természetesen számos újabb követett. A jegyárak 70-80 ezer dong között vannak, a 3D-s moziban pedig 80-120 ezer között. Itt is megy az Avatar-őrület. Amúgy az amerikai filmeket eredeti nyelven, a vietnámiakat pedig angol nyelvű felirattal vetítik.

Zenével kapcsolatban már írtam, hogy a fiatalság karaoke-lázban ég. A legnépszerűbb errefelé a mai napig a Titanic filmzenéje, amióta itt vagyunk, nem volt nap, hogy valahonnan ne hallottuk volna kiszűrődni. Érzelmes nemzet a vietnámi, így rengeteg szerelmes dalt hallani. Egyik népszerű, érzelgőshangú énekesüket, akit szintén rendre hallunk felcsendülni, én egyszerűen csak a vietnámi Carel Gott-nak nevezem.

És akkor egy kis válogatás új és régebbi fotókból: (a rendszer rém béna, ha a képek közé akarok feliratot tenni, rendre kidob. Ezért a felsorolás...)

- Tamás a Fó 95-ben tobzódik a finomságok között
- Ezt láttuk az étterem felső szintjén az ablakból
- Életkép kutyussal
- Tamás csőre töltve :-)
- Hó apó egy pagoda szentélyében - mellette kommunista plakát!
- Gyűlik a szemét rendesen


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komment

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr731833858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomcatfly 2010.03.15. 07:51:13

Remélem csak azért vagytok az írással 3 napja megcsúszva, mert a március 15-ét ünneplitek odakint is. :)
Viccet félre, remélem minden okés, és hamarosan ismét hallunk (olvasunk) felőletek, ugyanis minden nap egy kis "csalódás", amikor nem egy új bejegyzést látok, hanem még a "régit" :DD

hajnácc

panograph 2010.03.15. 08:44:54

@Tomcatfly: Tom, érdemes kivárni, mert olyan élmények jönnek!!!!

Sun Flower 2010.03.15. 08:50:46

@Tomcatfly:
Köszi, de eseménydús napok vannak mögöttünk... Nem győzöm leírni. Már alakul :-)

csoga 2010.03.22. 19:15:38

Sziasztok.

Most találtam ezt az oldalt és szeretnél pár infót beszerezni.
Kb. fél éve tervezzük, hogy kiköltözünk Vietnámba családostul.
Ti mióta éltek kint és mivel foglalkoztok?
Mit tanácsolsz tervezés alatt lévő kiköltözőknek?
Várom a választ és van még sok kérdésem.
Köszi és üdv
CsG
süti beállítások módosítása