HTML

Online Pszichológus

Vietnám, napfény, rizsföldek, nádkunyhó

Utazások Ázsiában, élet Vietnámban, kalandok és komolyságok. Mindez egy pszichológus tollából, fűszerezve és fotókkal illusztrálva.

Egy pszichológus naplójából

Szeretném figyelmetekbe ajánlani másik blogomat, mely pszichológiai témákat tartalmaz. Élethelyzetekről, sorsokról, mindennapokról írom le a gondolataimat. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hozzászólások

Magyar képzőművészek kiállítása Saigonban

2010.11.04. 14:24 Sun Flower


Írtam már arról korábban, hogy éppen 60 évvel ezelőtt köttetett meg a diplomáciai kapcsolat Vietnám és Magyarország között. A kerek évforduló apropóján számos kulturális esemény részesei lehetünk.
Pontosabban lehetnénk, de a nagy részük Hanoiban zajlik, így a közel 1600 kilométernyi távolságra való tekintettel nem mindig tehetjük meg, hogy csak úgy odarepülünk.

Ezért is jelentett külön nagy örömet a tegnap Saigon belvárosában megnyitott kiállítás, melyen kilenc magyar képzőművész alkotásait láthatjuk öt napon keresztül.
Jóllehet a hivatalos megnyitó délelőtt 10 órakor – azaz munkaidőben – kezdődött, szép számú közönség jött össze.

Vietnámi részről Saigon város elöljárói, Do Van Thanh, hazánk tiszteletbeli konzulja, a Vietnámi-Magyar Baráti Társaság – azaz vietnámi karakterek híján nem kevés ékezeti hiánnyal: Hoi Huu Nghi Viet Nam – Hungary, Thanh Pho Ho Chi Minh ‒ vezetői, tagjai, korábban Magyarországon tanult vietnámi üzletemberek és még jónéhányan, akik egyszerűen csak kedvelik a mi kis Hazánkat, népünket.

Magyar oldalról megjelent Vizi László nagykövet, dr. Őry Csaba európai parlamenti képviselő, pár Vietnámban élő és dolgozó honfitársunk és természetesen nem utolsósorban maguk a művészek:
Bakos Ildikó szobrászművész, Balás Eszter szobrászművész, Balikó Emese videoművész, Barabás Zsófi festőművész, Ducsai Péter grafikusművész, Illényi Tamara festőművész, Molnár Kálmán tervezőgrafikus, Őry Annamária festőművész és Sárváry Katalin textilművész.

Aki rendszeresen olvassa a blogomat, talán már unja is a vietnámiak kedvességéről, állandó mosolygásáról és lelkes üdvözléséről szóló bejegyzéseimet. Pedig ezúttal különösen kitettek magukért, leírhatatlan szeretettel köszöntöttek bennünket. Mi pedig nem hogy nem unjuk, egyszerűen nem tudunk betelni tőlük…:)

A felénk áradó szeretethez tényszerűn annyit: művészeink vietnámi látogatásának költségeit a Magyarországon végzett vietnámi üzletemberek a magánvagyonukból finanszírozták.

A hivatalos megnyitót svédasztalos fogadás követte. Elvileg magyaros ételekkel. A gyakorlatban kicsit dominált a helyi fűszerezés. A pezsgő- és borválaszték azonban tényleg hamisítatlanul hazai volt. :)

Vasárnap magyar nap lesz, vetélkedőkkel, ételkóstolókkal. Természetesen ott leszünk és majd arról is beszámolok.

A saigoni Ifjúsági Ház bejárata, szívünket melengető plakáttal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 







Amikor a gyülekezés perceiben felcsendült Koncz Zsuzsa hangján a „Mama kérlek…”, nem sikerült szárazon tartani a szemeimet. És még Zámbó Jimmy zenéje sem tudott igazán visszahozni a meghatottságból, egyszerűen elvarázsolt az, hogy Saigon közepén, egy Ifjúsági Házban magyar nyelvű zenét hallhatok:


Zene és tánc a tiszteletünkre:


A kiállítás ünnepélyes megnyitója, szalagvágás:


 

2 komment

Címkék: magyar saigon képzőművészek

Online Pszichológus

A bejegyzés trackback címe:

https://bencsikandrea.blog.hu/api/trackback/id/tr532423153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfyattila 2010.11.04. 18:40:28

Sziasztok!
Ismét csak azt kell írnom hogy irigyellek benneteket.Már megint egy csodálatos ünnepség a magyarok tiszteletére amin én nem lehettem ott.
Annyira hiányzik az ottani emberek kedvessége mosolygása segitökészsége hogy legsziveseben már most repülnék,de még nem lehet.Söt lehet hogy januárban sem,elég rosz errefelé a helyzet ugyhogy ezért is külön köszönet a videokért,és fotokért meg a blogbejegyzésekért.
Egy csepp örömöt csempész a szürke stresszes hétköznapokba.Remélem veletek minden rendben.

Sun Flower 2010.11.05. 06:44:58

@wolfyattila: Attila, azt szomorú olvasni. Ugye, legalább a TÉT-re eljöttök... :) Drukkolok, hogy javuljon a helyzet!
süti beállítások módosítása